kustlijn coast line

Cynisch? Ja dat wel, maar niet zonder reden.

Even de riooldamp van #DanielKoerhuis zijn uitlating op laten trekken, deze stank was om ziedend van te worden, ongenuanceerde VVD-hetze tegen de vermeende #scheefhuurder. “Scheefhuurder moet huis uit worden gejaagd met huurverhoging van wel 40% ”, aldus deze Koerhuis”.

Op radio 1 hoorde ik herhaaldelijk het voorbeeld van mensen met een inkomen boven de 60.000 euro, zelfs een ton werd aangehaald, die om welke reden dan ook wonen in een sociale huurwoning van 500 euro. Maar waar blijft het voorbeeld van de huurder die zo`n 40.000 euro pensioeninkomen heeft, geen recht heeft op een hypotheek en inmiddels ruim 900 of meer euro huur betaalt voor zijn doorzonwoninkje en daar bovenop elk jaar alsnog wordt aangeslagen door de overheid als “scheefwoner”, waarom hoor ik hier niets over op #Radio1? Ik herkende mij helemaal niet in deze berichtgeving. Er zijn ook sociale huurwoningen die ver boven de sociale huurgrens kosten, ik betaal momenteel 912 euro kale huur per maand voor mijn sociale huurwoning. Elk huis dat voor 1989 een sociale huurwoning was, blijft dat zo lang de oorspronkelijke bewoner daar in woont. Vertrek de bewoner, wordt het huis gelijk een vrije sector woning met veel hogere huur of het wordt voor een enorm bedrag verkocht. Weg sociale huurwoning, dankzij #minBZK #KajsaOllongren en voorheen #StefBlok, #VVD en #D66, neoliberaal schurken beleid.

Huurverhogingsgrens ligt dit jaar, 2018, op 33.000 en 41.056 euro, onder dit laatste bedrag maximaal 3,9% en boven dit bedrag maximaal 5,4% huurverhoging, beide verhogingen zijn ver boven de 1,39% inflatie 2017. Een overheidsgraai in de beurs van de burger, staatskasvullertjes en als doseurtje voor vastgoedgaaies winstmaximalisator. Natuurlijk zetten bijna alle verhuurders deze maximale verhoging in, die jongens moeten hun sterrendiners en leasebakken kunnen betalen, als ze die al niet van de, algemene middelen, belasting aftrekken.

https://www.woonbond.nl/wetsvoorstel-inkomensgrenzen-sociale-huur

Nieuw voorstel 2019 ligt nogal complex, maar de alleenstaande, dus 1 inkomen, kan zijn borst wel nat maken, de inkomensgrens voor extra huurverhoging ligt op 35.000 euro bruto, zo`n 1950 euro netto. In mijn geval, met een kale huur 950 euro, blijft er 1000 over voor water, gas, licht, verzekeringen, vervoer, calamiteitenpotje en voedsel. Je zal dan toch maar nog ook een studerend kind hebben.

Deze #Rutte regering is totaal gek geworden door hun eigen afbraak en bezuinigingsbeleid, dat nu resulteerd in diverse crises en wordt afgewenteld op de bevolking. Waarom stemmen we nog #VVD, #D66 of #CDA, waarom? Nou ja, misschien formuleren de alternatieve partijen geen bevolkingsvriendelijker voorstel: PvdA, SP, 50plus, Groenlinks, waar blijven jullie?

De neoliberale visie van het VVD-D66-CDA kabinet (de mensen zoeken het maar zelf uit, de terugtredende overheid bied weinig of geen bescherming, de concurerende markt regelt het zelf) beschermd hiermee de #huisjesmelker, #winstmaximalisator en #vastgoedspeculant. Deze jatten steeds meer huurwoningen uit het al schaarse sociale en middenhuursegment, dit via door de staat opgelegde extra huurverhogingen. De woningen vallen zo in de schoot van de vastgoedrioolsector, die waarschijnlijk ook de lobbyisten zijn in de VVD/D66 achterkamers. Hoe herkenbaar is hier het neoliberale VVD/D66 signatuur. Vermeende scheefhuurder demoniseren, ondertussen stelen en kaaljatten van onze zorgzaam opgebouwde samenleving. Misschien verdient de naam #VVD Volkspartij voor Vrijheid en Democratie een hertaling naar #GVD Graaipartij van Verderfelijkheid en Dieven. "Dit alles maakt zó cynisch hè, deze politiek van juist niet-precisieoplossingen, met veel omgevingsschade."

Ik betaal zo`n 40% van mijn inkomen aan kale huur, waar haalt die arrogante VVD politicus, Daniel Koerhuis, de leugen vandaan om mij als een rotte appel weg te zetten. “O o, wat zijn die scheefwoners schandalige profiteurs, we moeten ze zwaar treffen”. “Verderfelijk en onethisch gedrag van jou Daniel Koerhuis”. Ik zou graag de degens met jou kruisen en wel publiekelijk.

Of gaat het hier weer om zo`n smerig proefballonnetje en nieuw  integriteitskinkje in de VVD-kabel, met een “sorry” na de verworven schade? Welke kont likt Daniel hier, welke lobbyist vult Daniels portemonnee? Gewoon met grof geschut en onvolledige informatie, de sociale huishuurder wegzuiveren ongeacht de schade die wordt aanricht. Afleiden van het werkelijke probleem, onvoldoende beschikbare alternatieve en betaalbare huur en koopwoningen op juiste locatie. “Ga huizen bouwen man”, als je dan toch zo getalenteerd, creatief en probleemoplossend bent. Doe iets waar de gemeenschap gelukkig van wordt in plaats van hopeloos en ontredderd.

Moet gezegd worden dat deze aanval op huishuurders al vanaf 2013 aan de gang is, de enge man Stef Blok was de eerste VVD-minister die aankwam met strafvervolging van bewoners in sociale huurwoningen met, arbitrair, relatief te hoog inkomen. Ook moet gezegd worden dat #PvdA deelgenoot was aan deze oneerlijke plukkerij en voor mij rede om vorige verkiezingen niet meer PvdA te stemmen, ook niet strategisch, dat aws een deceptie. Nu #KajsaOllongren , #D66, de scepter zwaait op #Minbzk graait zij met even groot gemak door net zo als haar voorganger #StefBlok. Ook met haar zou ik best in gesprek willen treden, maar begrijpelijk hoort of ziet zij mij niet, “ach volk, gepeupel de deplorabelen”. Deze politici zouden hun arrogantie eens af moeten schudden, om te zien wat er werkelijk aan de hand is in het land. Zij zitten daar om ons te dienen en dat zouden ze ook moeten doen.

https://joop.bnnvara.nl/opinies/volksvertegenwoordiger-in-een-volkswijk #cda #sp #groenlinks #pvdd #christenunie #pvv #sgp #50plus #fd #volkskrant #nrc #ad #woonbond #fnv #abp #pfzw #daelmans #nos #radio1 #lodewijkasher #klaasdijkhoff #jesseklaver #henkkrol #lilianmarijnissen #alexanderpechtold #kassa #kompas